• LAZOĞLU KAOLİN KİLİ %100 DOĞAL

LAZOĞLU KAOLİN KİLİ %100 DOĞAL

  |   0 yorum   |   Yorum Yap

  • Stok Durumu: : Stokta Yok
  • Fiyat$10,71

    İndirimli Fiyat: $10,71

  • En geç 20/05/2024 Pazartesi günü kargoya verilir.

KAOLİN KİLİ 20 KG

Kaolin Kili Nedir :

Kaolin Kili; inşaat, seramik, kağıt, cam, tekstil, kozmetik, tarım ve ilaçlara kadar birçok alanda kullanımı olan; tamamen doğal bir kil olan kaolin mineralinin işlenmesi ile elde edilmiştir. Rafine edilerek kum ve diğer safsızlıklardan arındırılmış, yansıtıcılık etkisini arttırmak ve en uygun film kaplamasını oluşturmak için tane dağılımı mikronik seviyelerde kontrol altına alınmıştır.


Geniş bir pH aralığında herhangi bir kimyasal reaksiyona girmez. Kaolin Kili, fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından kaolinin tarım kullanımındaki standartlarını belirleyen özelliklere uygundur. 
Güneşin zararlı ışınlarına karşı bitkileri koruyan, bitkide hissedilir sıcaklığı düşürerek bitki gelişimini ve fotosentezi devam ettirir. Zararlı haşereleri uzaklaştıran doğal bir üründür.

 

Kaolin Kilinin Bitki Üzerinde Etkisi :

Kaolin kili uyguladığınızda bitki beyaz bir örtü ile kaplanır. Mikronize kaolin kili bitkiyi kaplayarak güneşin zararlı ışınlarından korur. Aynı zamanda bitkiye zarar vermekte olan mantari hastalıkları, akdeniz sineği ve güve kelebeği gibi böcekleri rahatsız eder ve bitkiye zarar vermelerini azaltır. 

Güneş altında bitkiye gölgeleme yaparak serin tutar, yaprak stomaları böylece kapanmaz ve fotosentez artar. Kaolin kili ile kaplanan bitki yapraktan daha az su kaybeder. Böylece topraktaki su toprağa hapsedilir ve yüksek sıcaklıklarda dahi bitki baharı yaşar. Gece gündüz sıcaklık farklılıklarını azaltarak bitkinin su stresine girmesini engeller.

- Bütün bunlar bütün bitkilerde aynı şekilde çalışır.
- Fotosentezin artması,
- Yapraktan su kaybının azalması,

Mantari hastalıkların azalması, börtü böceğin zararının azalması bitki üzerinde çok büyük olumlu sonuçlar doğurur.

 

Kaolin Kili Kullanma Kılavuzu :

Kullanım Öncesi Uyarılar :

Kaolin Kili uygulamasında maske ve gözlük kullanılması önerilir.
Göz ile teması durumunda bol su ile yıkanmalıdır.

Kullanım Talimatı :

Karıştırıcılı veya karıştırıcısız püskürtme aletlerinin tanklarında süspansiyon hazırlarken öncelikle ayrı bir kapta karıştırılması ve eritilip tanka boşaltılması önerilir. Özel olarak bir doz belirtilmemişse 100 lt suya 2,5 - 5 kg Kaolin Kili uygulaması yeterli olur. İdeal bir örtü tabakası oluşturmak için, yağışsız ve rüzgarsız bir günde, bitki yüzeyi kuru iken uygulama yapılmalıdır. Şiddetli rüzgar ve yağmur sonrasında Kaolin Kili uygulaması tekrarlanmalıdır. Uygulama sonrası, uygulama yapılan alet ve ekipmanlar bol su ile yıkanarak
temizlenmelidir.

Karışabilirlik Durumu :

Kaolin Kili inört bir materyal olup reaksiyon oluşturmaz.  Ancak emin olmak için, uygulama yapmadan önce küçük bir kapta karışım hazırlayarak test etmek uygun olacaktır.

Depolama Koşulları :

Kuru ve nemsiz bir yerde depolanmalıdır. Doğal bir materyal olması nedeniyle yapısı ve özelliği bozulmaz. Su kaynaklarını ve çevreyi kirletmez.

 

 

 

Yorum Yap

Not: HTML'e dönüştürülmez!
    Kötü           İyi

Etiketler: LAZOĞLU KAOLİN KİLİ %100 DOĞAL